Ads Area

Estetik ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekli 10 basit adım

Estetik ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekli 10 basit adım

Estetik operasyonlarında başarılı sonuç almak için gerekli 10 basit adım ve daha fazlasını sizler için derledik. Estetik operasyon olmanın sebebi daha iyi görünmek, daha güzel olmak ve daha mutlu hissetmek içindir. Öyle ise estetik operasyon süreci kadar estetik operasyon sonrasında da yapılması gerekenleri doğu yapmak geçirmiş olduğunuz estetik operasyonun başarısını kesinlikle artıracaktır. Başarılı estetiğin sırları bu yazımızda sizlerle.

Estetik operasyonlar çok kapsamlı ve geniş bir tedavi çeşitliği sunar. Her estetik tedavininde kendine özgü bazı kuralları ve uyulması gereken davranış biçimlerinin olduğu unutulmamalıdır. Bu yazımızda başlıca estetik operasyonlarda başarılı sonuçlar için yapılması gereken 10 basit adımı anlatacağız. Sizde 10 basit adımla başarılı estetiğin sırları hakkında bilgili olarak sonuçlarınızın daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

1- Estetik operasyonu sonrası ilaç 💊  kullanımı

Hangi estetik ameliyatını olursanız olun mutlaka estetik operasyon sonrasında bazı medikal ilaçları kullanmak sorundasınız. Eğer kullanılması gereken doktorunuzun önerdiği veya verdiği ilaçlar var ise bunlar tam saatinde ve önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

Kullanılan ilaçların saatleri de asla geciktirilmemelidir. İlaçın prospektüsüne bakarak içeriği zararlı gibi bir düşünceye 💭 kapılmamalısınız. Sonuçta gerekli olmayan veya zararı olacak bir ilaç asla önerilmez.

2- Estetik ameliyatı sonrası sıvı 💧 tüketimi

Estetik sonrası vücut yapılan ameliyata göre tepki gösterir ve kendi savunma mekanizmasını uyararak sıvı kaybını en az indirmeye çalışır. Bunun sonucunda vücutta ödem oluşmaya başlar ve bu ödem atılmaz ise hoş görünmeyen bir görüntünün ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir.

Bu yüzden her estetik operasyonu sonrası bol bol sıvı tüketmek mümkünse özellikle suyu 💧 tercih etmek çok önemlidir. Ne kadar çok sıvı alırsanız geçirilen operasyonun etkilerini o kadar hızlı atlatacaksınızdır.

3-  Operasyon sonrasında talimatlara 📑 uymak

Her estetik operasyonu sonrası yapılan estetik operasyona göre bazı özel talimatlar verilir. Bu talimatları özellikle yazılı talep etmek daha iyidir ve yazılı bir döküman olacağı için unutulması durumunda tekrar tekrar 🔁 kontrol edilerek uygulama kolaylaştırılır.

Talimatlara uygun varsa o operasyona göre hareket etmek iyileşmeleri hızlandıracak ve rutin hayata dönmeye yardımcı olacaktır. Bu yüzden lütfen işlem sonrası nelere dikkat edilmesi gerekiyor iyi öğreniniz.

4- Kontrol muayene 🧐 günlerine uymak

Operasyonlardan sonra bilirli bir süre veya belirli bir gün sonrası kesinlikle kontrol gerekmektedir. Bu kontrollere imkan yaratmak ve doktor 👨‍⚕️ 👩‍⚕️ ziyaret edilerek kontrolün gerçekleşmesi ve durum hakkında bilgi almak önemlidir.

Zaten sorun yok yada zaten ben dayanıklıyım diye düşünerek bişey olmaz diyerek kontrol muayenelerine gitmemek ileride çıkacak sorunlarda sizin sorumlu olmasını sağlar ve kontrole gelmediğiniz için hak iddaa edemez duruma düşmenize sebebiyet verebilir.

5- Kulaktan dolma bilgilere ℹ️  riayet etmemek

Maalesef hepimiz kulaktan 👂 dolma bilgilere uymayı çok seviyoruz ve asla doktor önerisi olamamasına rağmen daha önce benzer operasyonları geçirenlerin dediklerini önemseyerek gereksiz uygulamalar yapmaktayız. Bu aslında doğru bir hareket olmayacaktır.

Çünkü herkesin bünyesi ve yapısı farklı olacağından aynı operasyonu geçirmiş olan 2 kişiye farklı talimat ve farklı medikal öneriler olabilir bu yüzden en iyisi doktorun sunduğu ve söylediği bilgilerdir.

6- Enfeksiyon 🦠 olmasını önlemek

Estetik operasyon sonrası komplikasyonlardan en önemlisi enfeksiyondur. Enfeksiyon oluşması yapılan estetik operasyonu başarısız 😞 kılabilir. Bu yüzden operasyon bölgesinin temizliğine dikkat etmek gerekir. Böylelikle yaralar hızlı iyileşme gösterecektir.

Bu enfeksiyon hastane de işlemde de olmuş olabilir taburculuk sonrasında da olmuş olabilir. Burda amaç yara yeri işlem yerlerinin kontrolüdür. İyi gözlem yapılmalı ve kızarıklık, morarma ve hassasiyet var ise vakit kaybetmeden doktora bilgi verilmelidir.

7- Toplu ulaşım taşıtlarını otobüs 🚌 🚎 kullanmamak

Yukarıda 👆 anlattığımız tüm bilgilerde olduğu gibi bu madde de çok önemlidir. Toplu ulaşım taşıtlarını kullanmak birden çok sorunun ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden tam iyileşme olmadan kesinlikle kalabalık ortamlar ve toplu taşımlar tercih edilmemelidir.

İstemsiz olarak çarpma ve darbelere maruz kalınırsa nekroz oluşabilir ve iyileşme sorunları olabilir. Bu yüzden bu konuya maksimum dikkat ⚠️ ve önem vermek gerebilir. Estetiğin başarılı olması için bu uyarılara uymak önemlidir.

8- Aşırı sıcak 🥵 ve aşırı soğuktan 🥶 korunmak

Ameliyatın türü ne olursa olsun sevmediği 2 durum vardır. Bunlardan birincisi sıcak ortamlar diğeri ise soğuk ortamlar. Her iki durumda aşırıya kaçılması kesinlikle 🙄 yapılan estetik operasyonun başarınısı azaltacaktır. Bu yüzden bu iki durumada dikkat etmek gerekmektedir.

Örnek verecek olursak tam iyileşme olmadan hamam ve sauna tüm estetik operasyonları sonrası yasaktır. Aynı şekilde kayak ⛷ yapmaya gitmek gibi soğuk ortamlarda bulunmakta asla önerilmez.

9- Aktivite – spor 🏀 🏈 ⚽️ ⚾️ kısıtlaması

Estetik operasyonları sonrası tam iyileşme dönemi çok önemlidir. Eğer tam iyileşme olmadan aşırı zorlayıcı aktivitelerde bulunmak ağır sporlar yapmak asla ve asla önerilmez.

En basit estetik operasyonu sonrası bile minimum 1 ay 🌜 tüm aktivitelere ara vermek gereklidir. Böylelikle estetik alanı zarar görmeyecek iyileşme ve başarısı artacaktır aksi durumda ters etki olarak başarısızlık oranı artacaktır.

10- Darbeler ve yaranlanmalardan🩸  korunmak

Operasyon farketmeksizin operasyon bölgesi olabilecek tüm darbe ve yaralanmalardan korunmak çok önemlidir. olabilecek tüm temaslardan kaçınılmalıdır. Küçükte olsa darbenin etkisi büyük olabilir. Bu yüzden önemsemek korunmak ve dikkat etmek gerekir.

Örnek vermek gerekirse saç ekim yapılan birinin arabadan inmesi veya binmesi sırasında kafasını çarpması o bölgenin kanamasına ekilen saçların zarar görmesine sebebiyet vereceği kesindir. Yada anne olan bir kadının çocuğunun hareketlerinden kendisini koruması gereklidir.

Bu yazımızdan yukarıdaki 👆 maddelere uyarak estetik operasyon sonrası başarılı sonuç almak için gerekli 10 basit adımı sizlerle paylaştık. Bu basit adımlara uymak hangi estetik operasyon olursa olsun başarılı sonuçlar almayı kolaylaştıracak ve mutlu 🤩 olmanızı sağlayacaktır. Başarılı estetiğin sırları yazımız hakkında daha fazla sorunuz var ise bizlere ulaşabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi