Ads Area

Şarkılarım, beni dinleyenlerin şarkısıdır

Mustafa Önal - Şarkılarım, beni dinleyenlerin şarkısıdır

Gençlerin takip ettiği sanatçı Mustafa Önal ile sunmuş olduğu projeleri üzerine konuştuk. Konuşmada yeni çalışmalarından bahseden Önal’ın Feridun Düzağaç hayranlığı dikkatlerden kaçmazken bir de itiraf geldi. “Bu dünyada yaşayan herkes müzik hayatımda destekçimdir.” “Kilometrelerce uzaktan dinleniyorsam amacıma ulaşmışımdır” dedi.
    
Gençlerin takip ettiği sanatçı Mustafa Önal ile sunmuş olduğu projeleri üzerine konuştuk. Konuşmada yeni çalışmalarından bahseden Önal’ın Feridun Düzağaç hayranlığı dikkatlerden kaçmazken bir de itiraf geldi. “Bu dünyada yaşayan herkes müzik hayatımda destekçimdir.” “Kilometrelerce uzaktan dinleniyorsam amacıma ulaşmışımdır.”

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Mustafa Önal kimdir?

Ankara’da doğup büyüdüm. Eğitim hayatımın tamamını Ankara’da geçirdim ve son olarak işletme bölümünden mezun olup iş hayatına erkenden atıldım. Öğrencilik yıllarımda Özel sektörlerde, Lisans Eğitimim sonrasında ise Devlet Kurumlarında görev aldım. Yemek yapmayı, online oyun oynamayı, futbol ve basketbolda zaman harcamayı ve el emeği ürünler üretmeyi çok seviyorum. Öğretim Üyesi bir baba ve öğretmen bir annenin oğlu, hukukçu bir ağabeyin kardeşiyim.

Müzik ile nasıl tanıştınız?

Ailem içeresinde enstrüman çalan ve müzikle ilgilenen çok fazla insan var. Mesela babam; keman, ney, saz ve akordeon, abim; gitar, davul ve klarnet ile uğraşıyor. Abim sayesinde gitara ilk kez dokundum. Onun sayesinde müziğe ilk adımlarımı attım. Sanırım 9-10 yaşlarımdaydım. Babamdan ney, şan ve ritim dersleri aldım. Gitar, keman, davul, ney ve piyano derken, mix ve mastering ile uğraşmaya başladım. Dolayısıyla müzik hayatıma senelerce bir çok yeni heyecanlar ekledim diyebilirim.

Şarkı yazarken nelerden esinlenirsiniz?

Şarkılarımda, zaman içinde sağa sola karalamış olduğum, anlamlarıyla ben de iz bırakan kelimeleri, sözleri ya da deyimleri kullanırım. Çoğu zaman var olan kelimelerden yeni anlamlar üretmeye çalışırım. Sonrasında kendi hayatımın penceresinden bakar ya da tanık olduğum insanların hayatlarının öznesi rolüne bürünür ve kendi kendimi konunun ortasına bırakıveririm. Gözümle gördüğüm ve kulağımla duyduğum her şey benim için bir söz, melodi ve şarkı olur. Hissetmeye çalışırım. Ve en sonunda da anlatırım.

Çok Zorda Kaldığım Zaman isimli çalışmanızın vermek istediği mesaj nedir?

Çok Zorda Kaldığım Zaman, yanlış hatırlamıyorsam bir saat içinde sözünü ve müziğini bana hissettirebilen bir şarkı oldu. Yani beni çok yormadı ve üzmedi. Şuanda dokuz adet yayınlanmış single çalışmam var. Hepsinin arasında bana göre en lezzet aldıklarımdan biri ve dinleyenlere göre en çok sevilmiş olanı diyebiliriz. Ben şarkılarımda bir mesaj vermeyi çok tercih etmiyorum. Dinleyen kişinin hayaline ortak olmak daha çok hoşuma gidiyor. Paylaşmayı seviyorum. Şarkımı dinleyenler yazmış gibi olmalı ve rüya tiyatrosunun başrolü yine kendi olmalı. Tamam da mesajı nedir bu şarkının, diyorsanız şudur :  ‘UMUT’. Umudumuzu asla kaybetmemeyi ve nefes alabiliyorsak hep bir umut vardır, diyebilmeyi başarmayı sağlayan bir eser diyebilirim.

Hazırlık  aşamasında  olan yeni bir projeniz  var mı?

Tabii ki var. Kof, Hülya ve Siyah Kedi ismiyle üç single üzerinde çalışıyoruz ve en kısa zamanda tüm platformlarda olacaktır. Canlı performans ve konser olarak menajerimin direktiflerine göre hareket etmekteyim. Çok kısa bir zaman içinde tarihler ve mekânlar ilan edilecektir.

Hayranı olduğunuz sanatçı var mı?

Ya olmaz olur mu? Burada isimlerini söylemek bile bana heyecan veriyor.  Feridun Düzağaç, Barış Manço, Burak Kut, Kıraç, Kenan Doğulu, Levent Yüksel, Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Haktan, Tan Taşçı gibi daha onlarcasını sayabilirim.

Düet yapmak istediğiniz bir sanatçı  var mı?

 Tabii ki var. Feridun Düzağaç, Burak Kut ve Tan Taşçı önde gelir.  Levent Yüksel ve Gökhan Türkmen benim için örnek isimlerdir. Anlayacağınız bu soruda da onlarca isim söyleyebilirim.

Müzik  hayatınızdaki  en büyük  destekçiniz kimdir?

“Bu dünyada yaşayan herkes”

Covid 19  salgını sizi, sizin çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

Olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmadı. Şu anda benim müziğimi 5000 kilometre uzakta biri dinleyebiliyorsa amacıma ulaşmışım demektir. Her şeyin başı MÜZİK!



✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi