Ads Area

Nişan yüzüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Nişan yüzüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

En heyecanlı alışverişlerden biri olan nişan yüzüğü alışverişi sırasında dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Alınacak olan alyansların ve tek taşların modellerinden işçiliklerine, rahat kullanımlarından ayarlarına, tarza uygun olup olmamasından parmağa uygun ölçüde olup olmamasına kadar pek çok farklı detayına dikkat etmek şarttır. Bu sayede bozulmayan ve zarar görmeyen bu yüzüğü yıllar boyunca severek taşımanız da mümkün olabilecektir. 

Pırlantada Karat 

Nişan yüzüğü ve tek taş almak bir adettir ve tek taş olarak pırlantalar tercih edilir. Pırlantalar satın alınacağı zaman bunların karatlarına özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Boyuta bağlı olmayan karat, taşın ağırlığını ifade eder. Bu nedenle de taşın ortalama ağırlığına göre karat belirlemesi yapılarak fiyat belirlenir. Nişan yüzüğü ve tek taş alacağınız zaman karat ölçülerine ve aynı zamanda yüzüklerin maden ayarlarına da dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Nişan yüzüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Sade ve Gösterişli Modeller

Gösterişli modellerde olabilen pırlantalar ve nişan yüzükleri her alanda kullanmak için uygun olmayabilir. Yine de şıklıktan ve gösterişten ödün vermeyen bir zevkiniz varsa bu modeller tam sizin için üretilmiş özel tasarımlardır. Aynı zamanda sade ve günlük kullanıma uygun olan şıklıkla spor kullanımı bir arada barındıran nişan yüzüğü ve pırlanta modelleri ve mevcuttur. Bu modeller de pek çok farklı alanda tarzınıza uygun şekilde kullanmanız için üretilmektedir.

Günlük Kullanıma Uygunluk 

İşte, evde, dışarıda ya da herhangi bir davette nişan yüzüğünüzü rahat şekilde kullanabilmeniz şarttır. Bu yüzden de parmağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz nişan yüzüğünüzün günlük kullanımda parmağınızı rahatsız etmemesi, gereğinden fazla ağır olmaması, parmağınıza tam ölçüde olması gerekmektedir. Bu sayede günlük şekilde nişan yüzüğünü rahatsızlık hissetmeden kullanmak mümkün olabilecektir. 

Nişan yüzüğü alırken nelere dikkat edilmeli?

Dayanıklılık Önemlidir

Yıllarca parmağınızda taşıyacağınız nişan yüzüğünün dayanıklı olması son derece önemlidir. Bu nedenle de altın gibi değerli bir maden ile üretilmiş olması gerekir. Yüzüklerin kalınlıklarının ve modellerinin de kolay şekilde bozulmaması adına iyi ayarlanmış olması şarttır. Bu sayede uzun yıllar boyunca nişan yüzüğünü ilk günkü gibi takmak mümkün olabilecektir.

4C Kuralını Unutmayın

Nişan yüzüklerinde 4C Kuralı önemli bir detaydır. Nişan yüzüğü alacağınız zaman bu detaya da odaklanmalısınız. Bunlar kesim, renk, berraklık ve karat ağırlığı demektir. Nişan yüzüğünüz 4C sertifikalı ise ürünü güvenle satın alabilirsiniz.

Nişan yüzüğü satın alma hususunda bir uzmandan yardım almak isteyebilirsiniz. Bunun için işinde profesyonel olan pırlanta danışmanı ile iş birliği yapmanızda yarar vardır. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe