Ads Area

'Annem olduğunu iddia eden bir hayranım oldu'

“Annem olduğunu iddia eden bir hayranım oldu”
Her hafta Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçıları ile dikkat çeken Zorlu PSM’nin sevilen YouTube programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu başarılı müzisyen ve oyuncu Oğuzhan Koç oldu. 

Müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına dokunan ve her anı eğlence dolu dakikalara sahne olan Zorlu PSM’nin sevilen programı Getir Yemek’in sunduğu “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin konuğu olan müzisyen ve oyuncu Oğuzhan Koç, müzik kariyerinin başlangıcından ilginç hayran anılarına, çocukluk hikayelerinden kişisel tercihlerine kadar sorulan soruları samimiyetle cevaplayarak yüksek tempolu bir program yaşattı. 

“Bana çocukken sürekli ‘Emmoğlu’ şarkısını söyletiyorlardı”

Oldukça neşeli bir halde programa girişi yapan Oğuzhan Koç, İbrahim Selim’in merakla sorduğu “Yedi yaşında Bursa Devlet Konservatuarı’nda eğitim almaya başlamışsın. Müziğe eğilimin olduğunu fark mı ediyorlar, nasıl gelişti bu süreç?” sorusuna “Hani hep müzisyenlere derler ya ‘Üç yaşında şarkı söylemeye başlamış’ diye işte o klişelerin hepsi bende de var. Yani çok erken şarkı söylemeye başlamışım. Tabii o yaşta henüz sesi güzel demek için çok erken olsa da Bursa’da bir çocuk korosu için sınav açıldığında benden yaşça büyük öğrenciler arasında birincilikle kazanmışım. Fakat ben o sınavı bile hatırlamıyorum ama birçok kısımdan dereceyle geçmişim. Bunlardan sonra da ailenin şarkı söyleyen çocuğu olarak üç kişi bir araya geldiğinde hemen ‘Oğuzhan gel bize şarkı söyle’ durumu oluşmaya başladı. Tabii 12-13 yaşlarına gelince artık ben de görevimi biliyordum ve mesela eve misafir geldiğinde kendimi hemen odaya atıyordum çünkü biliyordum ki benim sıram gelecek. Hatta sürekli “Emmoğlu” şarkısını söyletiyorlardı bana. Ferdi Tayfur “Emmoğlu”, benim çocukluğum bununla geçti; misafir gelir, ben odaya saklanırım, çay, kahve, pasta, börek, kolonya ve “Emmoğlu” yani akış belliydi. ‘Oğuzhan’ derlerdi ve ben hemen ‘Bu kadeh senin şerefine emmoğlu’ diye giriyordum artık şarkıya.” Cevabıyla İbrahim Selim ve stüdyodakileri kahkahalara boğdu.

‘’Günlük tatlı kelimeleri şarkılarımda seviyorum’’

Programın sevilen bölümü “Gözlerimin İçine Bak” kısmında Oğuzhan Koç, İbrahim Selim’in “Arkadaşınla bir konuşma içerisindeyken sarf edilen bir cümlenin ardından ‘Bu çok güzel bir cümle!’ diyip şarkı sözü olarak kullandığın oldu mu?” sorusuna “Oluyor. Kelimeleri kaydetmeye çalışırım. Hatta notlarımda öyle bir bölüm, şarkılarda kullansam ne güzel olur diye ayırdığım bir sayfa var. Yani cümleler değilse de birileri ile sohbet ederken çok enteresan bazı kelimeler oluyor ve ben de hemen açıp o kelimeyi mutlaka yazıyorum. Şarkı yazarken de dikkat ediyorum ama olsun diye veya birdenbire şarkının bir yerine yerleştirme olarak değil elbette. Güzel, günlük, tatlı kelimeler ama benim pek kullanmadığım kelimeleri kullanmak keyifli oluyor ve üretimi genişletiyor. Yoksa bir yerden sonra şarkılar aynı şeyleri söylemeye başlıyor. Bu anlamda not tutmanın oldukça işe yaradığını söyleyebilirim.” yanıtıyla İbrahim Selim ve stüdyodakilere çalışma yöntemi konusunda samimi açıklamada bulundu.

“Annem olduğunu iddia eden bir hayranım oldu”


Oğuzhan Koç, “Fan’larınla yaşadığın ilginç bir olay var mı?” diye soran İbrahim Selim’e “Üç Adam çektiğimiz zamanlarda bir gün bir hanımefendi valizle TV8 stüdyolarının içine girip ‘Ben Oğuzhan’ın annesiyim’ demiş. Güvenlikten itibaren ‘Ben Oğuzhan’ın annesiyim’ diyince tabii herkes kapıları açıp, içeriye almış. ‘Oğuzhan Bey anneniz geldi sizi bekliyor’ dedikleri için ben de panik yapıp hızlı hızlı gittim kulise. Kulise girdiğimde valiziyle oturan bir hanımefendi ile karşılaştım. Eser ile İbrahim de hanımefendinin yanında oturmuş ve onları da annem olduğuna ikna etmek üzere. Yani çok doğru bir zamanda girmişim. Tam ben içeri girerken Eser çekti kenara beni ‘İçeride biri var’ dedi ‘Evet var dedim’ o da ‘Annen olduğunu söylüyor’ dedi, ben de ‘Olmadığını söylesenize’ dedim. Onlar da ‘Çok ısrarcı ve biz bozamıyoruz hanımefendiyi o yüzden sen şuan içeri girme’ dediler. Neyse sonra bir şekilde durumu hallettiler ama anladık ki hanımefendinin biraz coşkun bir fan mertebesinde olduğunu öğrendik.” cevabını vererek bir hayranıyla ilgili oldukça eğlenceli anısını İbrahim Selim ve stüdyodakilerle paylaştı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe