Ads Area

Barkod Yazıcı Ne İşe Yarar?

Barkod Yazıcı Ne İşe Yarar?
Barkod yazıcı, bütün ticari mallara konulması mümkün olan, o malın stok ve fiyat gibi bilgilerinin bulunduğu, değişik genişlikteki dikine çizgiler şeklinde olan, elektronik tarayıcılar yardımıyla okunabilen barkod adı verilen simgeleri, uygun etiketlerin üzerine basmak için kullanılan bir tür yazıcıdır. Etiket basmak için en uygun cihaz olan barkod yazıcılar, ticari malların yanı sıra sinema bileti, tiyatro bileti, fuar bileti ve otopark bileti basmak için de ideal aygıtlardır.
 
Hem direkt termal baskı hem de termal transfer baskı yapabilme özelliğine sahip olan barkod yazıcılar, küçük işletmelerde masa üstü kullanıma uygun modellerinin yanında endüstriyel yazıcılarda büyük işletmelerin depolarında ve üretim alanlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Barkod yazıcı, çok yüksek kalitede baskı yapabilmesini, baskı esnasındaki dağılmaları en az indirgeyebilmesine borçludur. Bu yazıcılar, normal yazıcıların baskı yapamadığı kumaş etiketlere, naylon etiketlere ve parlak yüzeye sahip etiketlere rahatlıkla baskı yapabilmeleriyle avantajlı bir konuma sahip olabilmektedirler. Üstelik barkod yazdırma sistemi, diğer etiket sistemlerine nazaran çok daha kullanışlı ve ekonomiktir. Piyasada var olan birçok barkod yazıcı çeşidi mevcuttur. Bazıları diğerlerine göre daha çok tercih edilmektedir.
 
Toshiba B-EV 4T Modeli
 
Bu barkod yazıcı modeli, Toshiba’nın masa üstü kullanım için geliştirdiği kompakt tasarıma sahip bir barkod yazıcıdır. 203 ile 300 dpi çözünürlüğü olan iki farklı modeli mevcuttur. Termal transfer yöntemiyle baskı yapabilen bu cihaz en fazla 127 mm/sn baskı hızına sahiptir. Baskı genişliği ise, maksimum 108 milimetreye ulaşabilmektedir. Toshiba’nın bu modeli, toptancılık, lojistik, süpermarket, parekende satış noktaları ve ehr tür ofis içinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
 
Barkod Yazıcı Ne İşe Yarar?

Honeywell PC42T Modeli
 
Bu model, masa üstü kullanım için tasarlanmış, saniyede 102mm baskı hızına çıkma kapasitesi olan, 203 dpi çözünürlüğü bulunan ve ribbonlu baskılarda önemli olan 300 metre ribbon kullanılabilen, 104 mm baskı genişliği verebilen kompakt bir barkod yazıcı modelidir. Ayrıca USB VE Eternet bağlantı sistemi de mevcuttur.
 
Zebra GC420T Modeli

Bu barkod yazıcı, 32 bit mikro işlemciye ve 8 Mb hafıza kartına sahip ve termal transfer baskı yapabilen bir modeldir. Çağdaşları gibi 203 dpi çözünürlüğü, 102 mm/sn baskı hızı ve 104 mm baskı genişliği vardır. Çağdaşlarına göre bu modelin kafa ömrü çok daha kısadır. 


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi