Ads Area

Yanlış kozmetikler sivilce yapabilir

Ergenliğin başlıca cilt problemlerinden biri olan sivilceler, yağ bezlerinin fazla çalışmasının yanı sıra, yanlış kozmetik seçimi nedeniyle de oluşabiliyor...

Güneşin kurutucu etkisi yazın akneyi aklımızdan çıkarsa da, içinde bulunduğumuz kış mevsimi aknelerle daha sık karşılaşmamıza neden oluyor. Herkesin hayatında bir dönem yaşadığı bu sorun hakkındaki merak edilen sorularımı La Roche Posay Cilt Bakım Ürünleri'nin danışman dermatoloğu Uzman Doktor Elif Ebru Filiz yanıtladı.

Yağlı cildin özellikleri nelerdir?

Yağlı cilde ergenlik döneminde ve ergenlik sonrası dönemde sıklıkla rastlanır. Bu ciltlerde deride kalınlaşma, özellikle burun ve alın bölgesinde parlama ve akne gibi cilt sorunları gözlenir. Bazı kişlilerde gözenekler oldukça belirgindir. Aknelenme orta yaşlara gelince azalsa da, cilt yağlılığı devam ederek rahatsızlık verebilir. Fakat yaş ilerledikçe ciltteki yağ salgısı da azalır. Özellikle de menopoz döneminden sonra bu azalma belirginleşir.

Akne nedir?

Sivilce olarak da bilinen akne, yağ bezlerinin bir hastalığı olarak özetleneblir. Normalde yağ bezlerinin salgıladığı yağ tüy-yağ kanalı aracılığıyla dışarı atılır, fakat çeşitli sebeplerle yağ bezleri tarafından fazlaca salgılanan yağ bu kanalı tıkar. Bu tıkanma sonucunda da akne oluşur.

Ciltte akne ve yağlanma görülmesinin sebepleri nelerdir?

Hastalarımın beni ziyaret etmelerinin birinci sebebinin akne olduğunu söyleyebilirim. Genetik olarak yağlı cilde sahip bir ırk olduğumuzdan dolayı sadece ergenlik döneminde değil ergenlik sonrasında da sıklıkla yaşanan yağlı cilt sorunları ile karşılaşıyorum.

Kozmetik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Ergenlik dönemindeki hormonal değişiklikler haricinde ergenlik sonrası dönemde de cilt bozukluklarının gözlemlenmesinin sebebi genetik, ırksal, ve psikolojik faktörlerdir. Bunun dışında kapalı, klimalı ortamlar da akneye elverişli ortamlardır. Bazı ilaçlar ve kozmetikler de akneye sebep olabilir.

Cilt hem hassas hem de yağlı olabilir mi?

Kullanılan kozmetik ürünlerin ciltle uyumlu, toleransı yüksek ve siyah noktaya sebep olmayan ürünler olmasına dikkat edilmelidir.

Hassas ve akneli ciltler için nasıl bir bakım önerirsiniz?


Hasassiyet bir cilt problemidir ve tüm cilt tiplerinde görülebilir. Yağlı ciltlerde özellikle iltihaplı akne vakalarında aşırı hassasiyet oluşabilir. Bunun dışında yanlış uygulanan bakımlar da yağlı ciltlerde hassasiyet yaratabilir. Akne tedavisi uzun bir süreçtir ve bu süreç içerisinde cildin toleransı da azalabilir. Cildin fizyolojisine uygun yüksek toleranslı ve aynı zamanda etkili ürünler kullanmak yapılacak en doğru şeydir.
Cilt bozukluklarının ana sebeplerinden biri de tıkanmış gözeneklerdir. Pürüzsüz görünüm için cilt ölü hücrelerden arındırılarak gözenekler derinlemesine temizlenmelidir. Bunu genellikle soyucu özellikteki içeriklerle gerçekleştirebiliyoruz.
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe