Ads Area

Balayı tatilinde artık egzotik ülkeler tercih ediliyor

tatilsepeti.com, rezervasyon rakamlarına dayanarak çiftlerin balayı tercihlerini açıkladı. 2016 yılının ilk üç ayındaki satış rakamlarına bakıldığında yurtdışı ülkelere olan talep geçmiş yıla göre yüzde 56 civarında arttı.

Türkiye’nin en büyük tatil portalı tatilsepeti.com, evlilik sezonunun yaklaşması ile bu yılki balayı trendlerini açıkladı. Hem yurt içinde, hem de yurt dışında birbirinden farklı ve cazip fırsatlar sunan tatilsepeti.com’da bu yıl yurt dışı balayı paketlerine olan talep, geçen yıla göre artış gösterdi. Bu yıl özellikle düşük seviyelerde seyreden döviz kurları nedeniyle çiftler yurt dışı alternatiflerini tercih ediyor.


Egzotik ülke turları çiftler arasında revaçta
Geçtiğimiz yıla göre egzotik turlara olan talebin yüzde 56 arttığını söyleyen tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz bu yılki balayı trendlerini değerlendirerek, “Egzotik bir balayı yaşamak isteyen çiftler Maldivler, Phuket, Koh Samui, Bali gibi tropik destinasyonlara paket turlarla veya otel-uçak rezervasyonlarını münferit olarak sağlayarak gidebilirler. Eşsiz manzaralara sahip bu adalarda deniz kum ve güneşin tadını çıkarıp, tropik ada kültürleri ile tanışabilirler. Geçen yıla göre satışları 4 kat artan Maldivler’in ise lüks seven balayı çiftleri tarafından oldukça fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Farklı konsept otellerin de yer aldığı Bali adası da çiçeği burnunda yeni evliler için eşsiz bir balayı fırsatı sunuyor” dedi.

Safari seven ve heyecan arayan çiftler Zanzibar, Tanzanya turlarını tercih ediyorlar. Farklı türden kuşları, filleri, gergedanları ve Nakuru Gölü yakınındaki pembe flamingoları fotoğraflayıp bu anları ölümsüzleştirdikleri bu turların süresi 7 gün ile 10 gün arası değişkenlik gösteriyor.

Alışılmışın dışında farklı bir balayı yaşamak isteyen çiftlere ise Mayalara ev sahipliği yapmış tatil cenneti Cancun / Meksika öneriliyor. Balayı çiftleri biraz Amerika, biraz Meksika karışımı havasıyla şarkılara konu olmuş Porto Riko’yu, farklı yapılar ve tapınakların keşfedilebileceği Kamboçya’yı da seyahat programlarına dahil edebilirler.

Cruise turlarına talep her yıl artış gösteriyor
tatilsepeti.com verilerine göre bu yıl cruise turlarına olan ilgi de artış gösteriyor. Gemi seyahati seven, balayını deniz üzerinde geçirmek isteyen çiftler lüks gemilerle çıkılan Ege ve Adriyatik turlarını da tercih ediyorlar. Kişi başı 379 Euro’dan başlayan bu turlarda tek bir seyahatte İtalya, Yunanistan, Hırvatistan gibi birden fazla ülkeyi görmek mümkün oluyor. Biraz daha uzakları keşfetmek isteyen çiftler ise Miami, Florida başlangıçlı Karayipler ve Bahamalar gemi turlarını tercih ediyor. Yaklaşık 10 gün süren bu turlar çiftlere keyifli bir balayı yapma imkânı sunuyor.

Ekonomik cruise turları arayanlar ise ortalama 3-4 gün süren ve vizesiz seyahat imkânı da olan 96 Euro’dan başlayan Yunan Adaları turlarını tercih ediyor. Bu turlarda çiftler, Mykonos, Santorini gibi birden fazla adayı görme imkânına sahip oluyorlar.

Tarih, lezzet ve tatil bir arada
tatilsepeti.com balayı analizine göre cruise ve egzotik tur tatillerindeki artış ciddi oranda olsa da kültürel bölgeleri tercih eden çiftler İtalya’dan vazgeçemiyor. Roma, Floransa ve Venedik’i kapsayan 6-7 günlük programlar 349 Euro’dan başlıyor. Yeni evli çiftler, aşıklar şehri olarak bilinen Venedik’te gondol keyfi yapmayı, Roma’da tarih içinde kaybolmayı, sanat başkenti Floransa’da Toskana şaraplarının ve peynirlerinin tadına bakıp, sanat ve tarihi keşfetmeyi tercih ediyorlar

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe