Ads Area

Lhotse zirvesinden inişlerini gerçekleştirdi


Dünyada ilk kez Hilaree Nelson ve Jim Morrison'ın yaptığı dünyanın en yüksek dördüncü zirvesinden yapılan kayakla inişi izleyin. 



30 Eylül 2018'de, Hilaree Nelson ve Jim Morrison sağlarında dev Everest ve altlarında ise dünyanın en çok rağbet gören yüksek irtifa kayak hatlarından biri olan Lhotse zirvesinden inişlerini gerçekleştirdi.

Onların muhteşem başarıları sadece bir dünya ilki değil, aynı zamanda olağanüstü bir çalışma, şüphesiz yetenek ve küçük ama özel bir keşif ekibi ile gerçekleşen ortaklaşa bir rüyanın gerçekleşmesiydi.

Ağustos sonunda, karla kaplı Himalaya zirvelerinden en iyi şekilde yararlanmak için yola çıkan keşif ekibi iki doktor, iki fotoğrafçı, Dutch Simpson ve Nick Kalisz ve rehberlik edip, destek sağlamak için bulunan beş Sherpa'dan oluşuyordu.

Çoğu kalabalık keşif ekibinin insan gücüne sahip olmayan ve meşhur zorlu Khumbu buzulunu güvenli bir şekilde geçmek için sabit halatlar ve merdivenler yerleştirmesini yapmak zorunda olan bu küçük ekibin iş yükü hayli yüksekti. Bir hava durumu raporu onlara kısa ama net bir süre aralığı verdiğinde, ekip zirve girişimi için hızlı hareket etmesi gerektiğini biliyordu.

The North Face Küresel Sporcu Takım Kaptanı Nelson, “Lhotse Coulouir, sadece Everest'ten gerçekten görülebilen mükemmel bir hat, oranın mistik rengi ikimizin içinde de bir şey ateşledi. Yapılıp yapılamayacağını görmek zorundaydık, ancak yalnızca doğru koşullara değil doğru bir ekibe ihtiyacımız olacağını biliyorduk ve bu ekibe sahiptik” dedi.

Hilaree ve Jim keşifleri sırasında hem FUTURELIGHT ürünlerini kullandılar ve doğal olarak kapsamlı bir teste tabii tuttular. The North Face'in su geçirmez ve nefes alabilirlik sağlayan yenilikçi kumaşı, ekibin kitinin ayrılmaz bir parçası oldu.


Morrison için başarının sırrı puzzle’ın her küçük parçasının, tam olarak birbirine oturmasını sağlamaktan geçiyordu, buna ekipman da dahil. “Bu irtifada iki ya da üç tur bile yapmak neredeyse dayanılmaz derecede zor ve bu yüzden sadece başarılı olmanız için değil, aynı zamanda o özel anın tadını çıkarabilmek için yeterince rahat olmanızı sağlayan bir donanıma sahip olmanız gerekiyor”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi