Ads Area

En İyi Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır, Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı

Burun estetiği olmak isteyen ya da henüz olanların ortak sorularından bir tanesi de ‘’En iyi burun estetiği nasıl anlaşılır?’’ sorusudur.

Bir burun estetiğini değerlendirirken, farklı noktalar dikkate alınır ve bu doğrultuda ne kadar iyi olduğuna dair kanaat getirilir. Bu kapsamda en iyi burun ameliyatını etkileyen faktörleri ve kriterleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

1. En İyi Burun Ameliyatında Subjektiflik

‘’Güzellik’’ kavramı, zamandan zamana ve kültürden kültüre değişiklik göstermektedir. Buna bağlı olarak güzel burun estetiğinin ölçüsü kültürden kültüre farklılık gösterebilmektedir. Dolayısıyla en iyi burun ameliyatının kriterlerini değerlendirirken, bu durum da göz önünde bulundurulmalıdır.

2. Burun Ucu ve Üst Dudak Açısındaki Açı

Yapılan araştırmalar, ideal bir burun estetiği için burun ucu ile üst dudak arasında açının kadınlarda 110 derece kadar olması gerektiğini öngörüyor. Kadınlarda burun ucu ve üst dudak arasındaki açı 90 dereceden daha az olduğunda, genellikle burun yapısı daha erkeksi gözükmektedir. Bu yüzden iyi bir burun estetiğinin kriterlerinden bir tanesi burun ucu ve üst dudak arasındaki açıdır.

3. Burun Estetiğinde Kişisel Yüz Hatlarına Uygunluk

Dünya üzerinden milyonlarca yüz tipi bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da güzel bir burun görüntüsü için ideal birçok burun şekli bulunmaktadır. Her yüz özel olduğundan, her burun da özel-dir. Dolayısıyla en iyi burun estetiğine ulaşmada önemli kriterlerden bir tanesi de, ortaya çıkan burun yapısının yüz hatları ile uyumluluğudur.

4. İyi Burun Estetiği Yalnızca Görünüm Değil; Fonksiyonel Açıdan da Değerlendirilir

Burun estetiği denildiğinde akla ilk olarak burun yapısının estetik görünümü akla gelir. Ancak burun yapısının fonksiyonellik yönü de bulunmaktadır. Fonksiyonellik, burun iç yapısının sağlıklı yapıda olmasına, burundan rahat nefes alınmasına ve horlamama gibi durumlara işaret eder. Burun ame-liyatından önce burun yapınızın fonksiyonelliği ile ilgili bir sorununuz bulunuyorsa ve bu durum ameliyattan sonra ortadan kaldırıldıysa, burun estetiğinizin başarılı olduğunu gösterir. Kimi duru-mlarda burun estetiğinden önce fonksiyonellikle ilgili bir sorun bulunmaz. Ancak burun ameliyatında yapılan yanlış müdaheleler, istenilen burun görüntüsüne ulaşılsa da fonksiyonellik açısından sorun çıkartabilir. Dolayısıyla güzel burun estetiği, hem burun görünümünün iyileşmesi hem de fonksiyo-nelliğini koruması ya da geri kazanması ile ilgilidir.


En İyi Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin çoğu fiyattan çok, yapılacak burun estetiğinin kalitesini ve doğruluğunu önemser. Nitekim güzel bir burun yapısına sahip olmak, revizyon burun estetiği ge-rektirmeyen ameliyat olmak daha önemlidir. Bu doğrultuda yapılan burun estetiğinin fiyatı birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bunlar arasında ameliyatı yapacak estetik doktorunun alanındaki tecrübesi ve başarıları, hastanede kaç gün kalınacağı, kalınan hastanenin nerede olduğu gibi faktörler bulunmaktadır.

En İyi Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı, konu hakkında daha detaylı bilgi için;

https://www.suleymantas.com.tr/en-iyi-burun-estetigi-nasil-anlasilir/
https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/
https://drsuleymantas.com/rhinoplasty/
https://drsuleymantas.com/before-after-gallery/
https://en.suleymantas.com.tr
https://www.tasklinik.com
https://www.nosejobturkey.org
www.tashairclinic.com

Konu hakkındaki detaylı video anlatımı için; https://www.suleymantas.com.tr/video/#gallery-17

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi