Ads Area

Özel dedektif olmak ister misiniz?

Özel dedektif olmak ister misiniz?

Bu başlığın içeriğini merak ettiyseniz özel dedektif olmayı istediğinizi yada düşündüğünüzü tahmin edebiliriz. Peki neden özel dedektif olmak istiyorsunuz?


Özel dedektif kelimesi geçince herkesin düşüncelerinde farklı bir düşünce vardır. Bazılarımız okuduğu romandan veya bir özel dedektif filminde gördüğü bir sahneden etkilenmiştir. Bunları neden anlattığımızı düşünüyor olabilirsiniz ama üzgünüm çoğu şeyde olduğu gibi özel dedektif de maalesef sinema ve romanlardakinden çok farklı çalışma tarzlarına sahiptir.


Bu sözlerimden sonra size uygun olmadığını düşünebilirsiniz ama böyle bir şey söz konusu değil. Ayrıntılara dikkat etmeniz, kıvrak bir zekanız ve ekstra kişisel özellikleriniz var ise bir özel dedektif olmamanız için pek bir neden yok.


Gerçek hayatta bir özel dedektif olmayı düşündüğünüzde eğer sabah sekiz akşam beş ve hafta sonu tatillerinin olduğu bir özel dedektif bürosu arıyorsanız bu makaleyi okumayı bıraksanız iyi olur çünkü bu meslek size göre değildir. Özel dedektif büroları  işi bazen çok sıkıcı rutin hatta çok yavaş ilerleme kaydedilen çalışmaları içerebilir. Ama bu yavaş ilerlemede elde edilen ufak bilgiler birleştirildiğinde ve davayı çözdüğünüzde elde edeceğiniz mutluluk ve özgüven herşeye değer.


Profesyonel özel dedektif bürolarının büyük kısmı hukuk firmalarından gelen dosyalar üzerinde çalışmaktadır. Arkasından bireysel çalışmalar, sigorta firmaları ve diğer kurumsal firmalara verilen hizmetler gelmektedir. Sonuç olarak işinizi düzgün yapıyorsanız geniş bir yelpazede müşteri kitlesi vardır.


Özel dedektif olma konusunda ciddi iseniz, sektörün önde gelen isimlerinin firmalarının yılların deneyimine sahip profesyonel dedektif olduklarını ve yakınları dışında kimseye özel dedektif olduklarını söylemediklerinizi bilmeniz gerekmektedir.


Eğitim olarak ülkemizde özel bir yasası olmadığı için çoğunlukla genel kolluk kuvvetlerinden emekli olanlar, bazı üniversitelerde araştırma ve takip uzmanlığı bölümünden mezun olanlar  bu mesleği yapmaktadır. Fakat özel dedektifliği öğrenmenin en uygun yolu uygulamadır yani sahada çalışarak zorlukları görerek ve ekibinizdeki profesyoneli iyi izleyerek elde edilir.


Özel dedektif olmak istiyorsanız bunun kolay olduğunu düşünmeyin gizliliğin ön planda olduğu bu meslekte yeni kadrolar açılması daha yavaştır. Bir özel dedektif bürosunda iş bulabiliyorsanız bu büyük şanstır ve bunu en iyi şekilde değerlendirmenizi tavsiye ederim.


Özel dedektif olmak ister misiniz?

Bu  makalem sizi özel dedektif olmaktan vazgeçirmeye çalışmayı kesinlikle amaçlamamaktadır. Tam tersi bu mesleğin yeni bu sektör de başarılı olabilecek kişilere her zaman ihtiyacı vardır. Araştırma teknikleri, teknoloji vb konular nedeni ile yeni çözüm yolları bulmak için her zaman genç beyinlere ihtiyaç vardır. Ama merhaba ben özel dedektif olacağım diye gideceğiniz bir özel dedektif bürosundan istediğiniz cevabı alma şansınız yoktur. Yani yeteneklerinizi iyi anlatmanız, özel dedektif olmayı bir iş bulmaktan öte bu mesleği kendinizle bütünleştirdiğinize inandırmanız gerekmektedir.

 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiketler

Top Post Ad

Below Post Ad

Önizle
Sosyal Sorumluluk Projesi
| Haber Yayınlatın | Tanıtım |
Bumerang - Yazarkafe